Графика на деня: Страхотна Alibaba лети след чудесен отчет

Акциите хвърчат след като печалбата и приходите надхврълят очакванията

Източник: Bloomberg Terminal Източник: Bloomberg Terminal

Alibaba Group Holdings Ltd. подскочи в щатската предпазарна търговия след публикуването на отчета за изминалото тримесечие, който надхвърли прогнозите на анализаторите. Облачните услуги на компанията отбелязоха възход, а основният бизнес с електронна търговия поддържа ниво напук на забавящата се китайска икономика.

Приходите на най-голямата китайска фирма за електронна търговия се повишават с 59% до 32,15 млрд юана ($4,8 млрд) за трите месеца, приключили през юни, съобщава компанията. Това е спрямо средна прогноза от 30,2 млрд юана на анализатори, запитани от Bloomberg. Печалбата е 7,1 млрд юана, която също надхвърли очакванията.

Подобно на Amazon, Alibaba превръща облачните услуги в един от най-бързо разрастващите се свои бизнеси. Компанията се стреми да достигне първо място по пазарен дял в Япония. Фирмата също така увеличава присъствието си в Близкия Изток и САЩ. Тези усилия идват на фона на влошаващите се сигнали за икономическия растеж у дома, в Китай, подкопавайки потребителското търсене, на чиято сила компанията толкова много разчита.

Печалбата на акция достига 4,90 юана, спрямо прогноза от 4,20.  Акциите се повишават с 3,5% в Ню Йорк. Те бележат ръст от 7,5% от началото на годината, спрямо повишение от 6,2% за цялостния индекс NYSE Composite.

Последни новини
Още от Графика на деня