Втори пореден месец на ръстове на нефтените платформи в САЩ

Толкова бича серия не е имало от лятото на 2015

Бялата линия показва броят на опериращите нефтени платформи в САЩ, докато тъмнозелената - цената на лекия суров петрол през годините Източник: Bloomberg Terminal Бялата линия показва броят на опериращите нефтени платформи в САЩ, докато тъмнозелената - цената на лекия суров петрол през годините Източник: Bloomberg Terminal

Американските шистови петролни производители се връщат в играта. Нефтените платформи в Страната на неограничените възможности се увеличиха с 3, достигайки 374 през тази седмица, според данни на Baker Hughes Inc.

Така те отбелязват пета поредна седмица на растежи. Петролният отрасъл в САЩ не е виждал подобна серия от август 2015. Освен това в седем от последните осем седмици броят на действащите кладенци е на зелена територия.

Цените на „черното злато“ се възстановиха в известна степен от февруари месец, когато записаха 12-годишно дъно. Това подтикна американските фирми да възобновят частично производството след като преустановиха добива през  повече от хиляда кладенци от началото на 2015 насам.

Последни новини
Още от Графика на деня