Ще има ли ред в разхвърляната къща на недвижимите имоти

Петър Сотиров във В развитие, 05.04.2017

Петър Сотиров, гл. мениджър Доми недвижими имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Сотиров, гл. мениджър Доми недвижими имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Преди да започнете търсенето на имот, първо изберете имотна агенция, на която можете да се доверите, като проучите отзивите за нея в интернет. Това каза Петър Сотиров, гл. мениджър Доми недвижими имоти, в рубриката "Доверен брокер" на предаването "В развитие", Bloomberg TV Bulgaria, с водещ Вероника Денизова.

"За съжаление нелоялните практики на някои фирми хората свързват професията на брокера с човек, който просто иска да вземе неправомерно някакви комисиони без да свърши качествено работа. Всъщност работата на брокера е свързана с много важна работа - с договаряне на цена, с юридическото оформяна на сделката, с предаване на воденето на имота, с това всички договорки на двете страни да бъдат спазени. За съжаление тенденцията на пазара напоследък с фалшивите обяви и некомпетентните брокери е много тежка".

В порталите за имоти доста страници са с фалшиви имоти, особено за наеми, сочат данните от наше проучване, заяви Сотиров. Целта е да ви привлекат като клиент, да ви вкарат в бази данни и след това започват непрекъснатите обаждания и дори телефонен тормоз. 

Как се подбира и обучава качествен персонал за компаниите за недвижими имоти? Каква регулация на сектора е необходима? Кои са добрите практики, с които добрия брокер печели доверието на клиента и защитава неговите интереси?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Доверен брокер