Завръща се интересът на чуждестранните купувачи на имоти в България

Полина Стойкова от Bulgarian Properties, В развитие, 29.03.2017

Полина Стойкова от Bulgarian Properties. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Полина Стойкова от Bulgarian Properties. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Завръща се интересът на чуждестранните купувачи на имоти в големите градове в страната с цел инвестиция. В комбинация с тенденцията при банковото кредитиране този фактор влияе положително на пазара на имоти. Това коментира Полина Стойкова от Bulgarian Properties в редовната рубрика "Доверен брокер" на предаването "В развитие" с Делян Петришки. 

В българските курорти се наблюдават атрактивни цени на имотите, а българските все повече се ориентират към покупка на ваканционно жилище, отбеляза експертът. Вторичният пазар в момента е много по-привлекателен, тъй като има много добри предложения, започващи от 15 хил. евро, поясни тя. "За първите три месеца от началото на година покупките на имоти в Слънчев бряг от български граждани достигат 30%", отбеляза тя. 

Стойкова коментира още, че като база за цените на жилищните имоти в София се очертава 1 хил. евро средно на кв. м. Всички индикации сочат, че тази основа ще бъде устойчива, коментира тя. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Доверен брокер