Детските градини у нас може да отворят преди 24 май

Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на интерконектора Гърция-България

Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Министерски съвет Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Министерски съвет

Правителството работи да отвори детските градини преди 24 май. Това обяви премиерът Бойко Борисов на инспекция на интерконектора Гърция-България, цитиран от Investor.bg

„Детските години се надявам следващата седмица преди 24 май ще ги отворим. Това е единственото място, за което се знае, че повишава заболяването. Този риск си заслужава, защото работещите майки и бащи трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата“, каза Борисов.

Премиерът допълни, че в понеделник ще бъде готов законопроектът за създаване на държавни бензиностанции.

Днес Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова инспектираха строителството на газовата връзка с Гърция при село Орлово.

По-рано в профила си във Facebook премиерът коментира, че изграждането й е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа.

“Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България, и съседните  страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ. Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет”, подчерта премиерът .

По време на пътуването по трасето на съоръжението, премиерът коментира, че работата по изграждането му не е спряла. "Строим и на гръцка, и на българска територия едновременно. 31 км от трасето са на гръцка територия, 151 км от трасето са на българска територия", каза Борисов, цитиран от БНР. 

 

Последни новини
Още от България