Радев подписа измененията и допълненията в Закона за здравето, ще сезира КС за определени текстове

Според президента в закона има неясни и противоречиви разпоредби

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето, посочиха от администрацията на държавния глава в съобщение до медиите.

Законът регламентира всички аспекти на живота след отмяната на извънредното положение в страната, което приключи на 13-ти май. Голяма част от въведените противоепидемични мерки, целящи да ограничат разпространението на коронавируса у нас, остават валидни.

От съобщението става ясно, че президентът ще сезира Конституционния съд за определени текстове, които са в противоречие с Основния закон. Мотивите на Радев ще бъдат оповестени в следващите дни.

“Държавният глава Румен Радев нееднократно е призовавал отговорните институции към планирано и управляемо излизане от извънредното положение. Липсата на план от страна на Министерски съвет доведе до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния възможен момент и то с неясни и противоречиви разпоредби”, гласи още съобщението.

Според него президентът е подписал указа, за да не се прекъсва социалната и икономическа подкрепа за потърпевшите граждани и бизнеса в условия на криза, растяща безработица и загуба на доходи.

 

 

Последни новини
Още от България