21 нови случаи на заразени у нас за денонощие, в Гърция са под 10

За изминалото денонощие има два нови случая на починали пациенти, но смъртността в България се запазва относителна постоянна

Доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Снимка: Министерски съвет Доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. Снимка: Министерски съвет

21 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, aктивните области са 7. Общо потвърдените случаи на заразени с Covid-19 в България са 1632. Това заяви на брифинг секретаря на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Димо Димов.

15 от новозаразените са приети в болница. През изминалото денонощие са изследвани 527 проби, като до момента са изследвани 7020 проби на 1 милион населението.

От новите случаи 6 са в София, по 5 има в Плевен и Пазарджик, в Пловдив - 2, а в Благоевград, Враца и Смолян - по 1. От тях 11 са жени и 10 са мъже.

Един от случаите е на 9-годишно дете от Плевен.

Установен е и още един случай на заразено медицинско лице.

За изминалото денонощие има два нови случая на починали пациенти. Мъж на 48 години е починал във ВМА, като той е имал придружаващо онкологично заболяване. Във Видин е починал мъж на 46 години с придружаващо онкологично заболяване.

В болница са 321 души, като 40 от тях са в интензивно отделение.

Доц. Димов обясни, че между 20 и 26 април е имало пик на установените нови случаи на заразени у нас. По думите му обаче смъртостта като цяло се запазва. 

В челната тройка на Балканите с най-много заразени хора са Турция, Румъния и Сърбия. В същото време Хърватска, Гърция и Северна Македония са отчели под 10 случая за последното денонощие. 

"Следващите две седмици ще са много важни за анализа по отношение на разхлабването на мерките и какво следва", каза още доц. Димов. 

 

Последни новини
Още от България