1611 са заразените с коронавирус у нас, още един лекар е починал

9 са активните области на разпространение на заразата в България

Снимка: МС Снимка: МС

23 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, 9 са активните области. Общо потвърдените случаи на заразени с Covid-19 в България са 1611. Това обяви в рамките на брифинг секретаря на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Димо Димов.

От новите случаи 6 са в София, 8 във Видин, 3 в Сливен и по един в Благоевград, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Стара Загора и Ямбол, стана ясно още от брифинга. 

Димов съобщи, че 2 са новите случаи на заразени с коронавирус медици, а още един лекар е починал през изминалото денонощие - от Александровска болница.

Жертвите на заразата у нас вече са 72 - през изминалото денонощие е починал мъж на 68 години от Благоевград, 80-годишен мъж от Видин и 82-годишна жена от Плевен. Всички те са имали придружаващи заболявания.  

“21 са излекуваните пациенти за денонощието”, съобщи още Димов.

В рамките на брифинга премиерът Бойко Борисов заяви, че Националният оперативен щаб за борба с коронавируса никога не е бил разформирован. "Щабът работи на пълни обороти", отбеляза премиерът. 

Той обяви, че в рамките на днешния ден ще продължат дискусиите между медицински експерти и управляващи за бъдещо разхлабване на мерките срещу разпространението на коронавируса у нас. 

"Всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията", заяви ръководителят на Щаба генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че неяснотите около заболяването продължават да са повече, отколкото установените факти за коронавируната инфекция, включително по отношение на изграждането на имунитет след боледуване и възможността за повторно заразяване. 

 

 

Последни новини
Още от България