БФБ и BESCO с подкрепа на стартъпи с принос в борбата с COVID–19

Част от инициативата към момента са Micar Innovation, Naicoms и Tiger Technology

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Българска фондова борса (БФБ) заедно с Българската стартъп асоциация (BESCO) стартират инициатива в подкрепа на стартъпи, които предлагат продукти или услуги с потенциален принос в ограничаване на негативното въздействие на пандемията от COVID–19. Целта на инициативата #fightCOVID19 е да популяризира благородната мисия на тези компании, като насочи вниманието към специфичните им проекти, съобщават институциите. 

„Докато COVID-19 парализира ежедневния ни живот, будни български стартъпи търсят решения в битката с пандемията и се нуждаят от подкрепа за тяхната работа. Тяхното постоянство е вдъхновяващо и важно! Ние от БФБ и BESCO сме убедени, че като даваме видимост на такива компании и ги подкрепяме – подаваме ръка на стартъп екосистемата и бъдещето на страната ни. Вярваме, че всеки, който споделя каузата, ще се присъедини към нас. Ще преминем заедно през тази пандемия, като общност от създатели и поддръжници!“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ. 

Чрез използването на технологични достижения можем да минимизираме негативните ефекти, които сегашната ситуация създава. Българските стартиращи иновативни компании разработват решения за справяне с различни предизвикателства от ежедневието ни. Вярваме, че съвместните ни усилия с БФБ и BVCA ще помогнат на много хора в България да преминат по-леко през този период, възползвайки се от приложенията разработени от български инженери.", каза Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO.

„Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) приветства тази инициатива, създадена в помощ на бизнеса и обществото по време на пандемия. Вярваме, че има нужда да се търсят алтернативни механизми за подкрепа на иновативни компании и предприемаческата екосистема в България. “, коментират от асоциацията.

Стартъпите, част от инициативата към момента, са Micar Innovation, Naicoms и Tiger Technology като предстои постепенно да бъдат включвани и други.

Последни новини
Още от България