Кооперативните пазари и цветните борси си заслужиха да бъдат отворени след 19 април

Проверките са показали, че те спазват противоепидемични мерки

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17 до 19 април, включително, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13 април 2020 г. до 15 април 2020 г., за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16-ти април.

Още по темата

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от 17-ти до 19-ти април, включително. В този период търговските обекти за хранителни стоки в обособени помещения и аптеките на територията на тези пазари могат да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки. 

На 11 април здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед преустанови функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси на 12 април 2020 г. и от 16 април 2020 г. до второ нареждане. 

Даде се възможност в периода от 13 април до 15 април включително търговците на кооперативните пазари и цветните борси да реализират своята продукция, в т.ч. и бързо развалящи се стоки и продукти при строго спазване на противоепидемичните мерки.

 

Последни новини
Още от България