ВУЗФ организира уебинар за моделите на фискална политика на страната

Гост лектор ще бъде Любомир Дацов – бивш зам.-министър на финансите и член на Фискалния съвет на Република България

На 14 април, от 11.00 часа, предстои вторият от поредицата уебинари, които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира. Той ще бъде посветен на промените във фискалната политика в България през последните години, както и на нейните изменения след кризата с COVID-19. По покана на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, лектор на безплатния уебинар ще бъде Любомир Дацов - член на Фискалния съвет на Република България.

Финансовият експерт завършва планиране и прогнозиране на икономическите системи в УНСС, а от 1992 година работи и трупа богат опит като експерт, началник отдел и съветник по фискалните въпроси на министъра на финансите. Бил е и бивш заместник-министър на финансите. По време на едночасовата лекция участниците ще разгледат в дълбочина особеностите на фискалната политика.

Още по темата

Финансистът Любомир Дацов ще отговори на въпросите провеждана ли е системна политика в икономическата сфера през последните 15 г. в България и кои са факторите,  които влияят върху взимането на решения за това. С примери от практиката той ще посочи и кога през този период е имало антициклично действие на фискалната политика, довело до редуциране на ефекта от кризата. За да запознае участниците с тънкостите на фискалната политика, финансовият експерт ще представи моделите на бюджетна консолидация и управление на бюджета през разглеждания период. За финал, Любомир Дацов ще разкрие и какви ще бъдат планираните модели на фискална политика след сегашната криза.

Местата за едночасовия уебинар на тема: “Прилики и разлики на фискалната политика на България за последните 15 години. Модели на фискална политика след кризата с коронавируса” са ограничени, а регистрацията става с предварително записване до 13-ти април на е-мейл адрес: marketing@vuzf.bg.

Във вторник, 31 март, се проведе първият от поредицата уебинари, които университетът организира. Заради разпространението на COVID-19 и мерките на здравните власти, всички събития и занятия на ВУЗФ, включително и кандидатстудентската кампанията, провеждането на изпити и приемът, се провеждат вече онлайн.

В унисон с мисията си да бъде полезен на обществеността, ВУЗФ дават своя принос и за подобряване на ситуцията в страната.  Научният екип на Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към университета разработи пакет от антикризисни мерки, с които да помогне на държвата да се справи с предстоящата криза в икономиката на страната. Пакетът от мерки е предаден на държавните власти, като предстои да се обсъди. Изготвянето му е част от мисията на ВУЗФ паралелно с изграждането на новите бизнес лидери в страната, да подпомогне и развиитео на икономиката .

Последни новини
Още от България