Служител на УниКредит с положителен тест за COVID-19

Клиентите, имали скорошен контакт с него, са посъветвани да бъдат под карантина в продължение на 14 дни

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Служител на УниКредит Кънсюмер Файненсинг, който работи в търговски обект в София, е дал положителен тест за COVID-19, съобщиха от финансовата институция. 

В съответствие с инструкциите на здравните власти, обектът, в който е работил служителят, е почистен и дезинфекциран.

УниКредит Кънсюмер Файненсинг се е свързала със служителите и е в процес на свързване с клиентите, за които имат данни, че са били в скорошни контакти със заразения, като ги е посъветвала да се поставят под карантина в продължение на 14 дни и да следват стриктно инструкциите на здравните власти.

УниКредит в България въведе редица предпазни мерки през последните седмици:

- насърчават се служители, които не са от банковата мрежа, да работят от дома си, като им осигурява условията за това;

- Работи се активно, за да се осигури широк набор от банкови услуги по сигурен и бърз начин, без да е необходимо посещение на филиал;

- Във филиалите клиентите са приканени да спазват препоръчаната от властите дистанция от 2 метра един от друг и от служителите; служителите във филиалите са с предпазни маски и ръкавици, а във филиалите са осигурени допълнителни часове за почистване и дезинфекциране.

- УниКредит Булбанк увеличи лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН на 100 лв., което допълнително ще сведе до минимум контакта на клиентите с всякакви повърхности при покупка.

- Още от 22 февруари 2020 г. УниКредит въведе групова забрана за пътувания. Тя беше в допълнение към прилаганата по-рано забрана за бизнес пътуване до, от и в Азия и от и в засегнатите райони в Северна Италия.

Банката ще продължи да следи активно ситуацията и да координира действията си спрямо нея, се посочва още в съобщението. 

Последни новини
Още от България