Държавната комисия по хазарта отнема лицензите на Еврофутбол

В тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Държавна комисия по хазарта (ДКХ) временно отнема лицензите на „Еврофутбол" ООД за срок от три месеца. Това решение е взето по време на днешното заседание на комисията.  

"Еврофутбол" има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок "Еврофутбол" ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения. В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка - временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

Още по темата

От Държавната комисия по хазарта посочват като основание за отнемането на лиценза на "Еврофутбол" наличието на просрочени публични вземания в големи размери, които не са обезпечени.

От решението, публикувано в сайта на комисията, става ясно, че тя е издала на компанията два акта за установяване на публично държавно вземане на обща стойност от 328.9 млн. лв. Те са били обжалвани, но съдът е оставил актовете в сила.

51% от собствеността на "Еврофутбол" се притежава от "Евросъдружие", в което един от партньорите е Васил Божков. 

В началото на тази година беше спрян бизнеса и на "Ню геймс" и "Евробет", след като организирането на лотарийни игри премина към държавата. 

 

 

Последни новини
Още от България