Bloomberg TV Bulgaria прекрати гостуванията в студио като мярка за сигурност срещу COVID-19

Телевизията и цялата Investor Media Group с призив #ОтговорниВкъщи

Бизнес телевизията Bloomberg TV Bulgaria вече провежда всички интервюта с гости в актуалните си предавания дистанционно. Мярката е част от стремежа на телевизията и на цялата Investor Media Group да предотврати евентуално разпространение на COVID-19, ограничавайки достъпа до сградата на медийната група, като паралелно с това цели да даде възможност и на събеседниците да спазват препоръчваната от властите домашна изолация. Мерките са въведени и в националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR, която е част от медийната група.

В резултат на дистанционните интервюта и технологичния ресурс, който се изисква за създаването на такъв вид телевизионно съдържание, се налагат и някои промени в програмата на двете телевизии. 

Сутрешният блок на Bulgaria ON AIR ще бъде по-кратък с 30 минути – от 06:30 до 09"00 часа, а излъчването на тричасовото съботно-неделно предаване за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ ще бъдe преустановенo от 1 април.

През следващите дни и седмици Bulgaria ON AIR ще продължава да предава на живо в редовните и извънредните си емисии, както и в социалните си мрежи, всички най-важни новини и брифинги от деня, следвайки динамиката и горещите събития, за да информира зрителите за актуалната ситуация обективно, безпристрастно и точно.

С цел превенция са въведени специални мерки и в работата на новинарските екипи. Създадени са няколко редакционни и технически звена, които да се заместват през следващите седмици. За тях са подсигурени дезинфектанти, специални предпазни облекла, ръкавици и маски, които да бъдат използвани при необходимост.

В сградата на цялата Investor Media Group са още по-завишени хигиенните изисквания, като помещенията се дезинфекцират редовно, а от февруари тече и активна информационна кампания за предпазване от вируса към служителите.

Като част от стратегията за превенция на медийната група от 9 март за всички екипи от уебмедиите на групата е въведен дистанционен модел на работа, а от 16 март мерките важат и за всички служители от администрацията на Investor Media Group.

В унисон със социалната си мисия да информира гражданите професионално, обективно и в детайли за всички аспекти и сфери от обществения живот, Investor Media Group, Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria отправят призив за важността от социална изолация в труден за всички момент като настоящия - #ОтговорниВкъщи. 

 

Последни новини
Още от COVID-19