Lafka затваря обектите си

След влизането в сила на промените в Закона за хазарта веригата се затваря заради "невъзможност" за функциониране

Снимка: БГНЕС Снимка: БГНЕС

Веригата от павилиони Lafka затваря обектите си. 

Новите законови ограничения след приемането на промените в Закона за хазарта са причина дружеството да не може да функционира нормално, посочва се в официално съобщение на дружеството.

Преди дни влязоха в сила промените в Закона за хазарта, според които единствено държавата има правото да организира лотарийни игри.

В края на миналата седмица изтече и срокът за изтеглянето на талоните от обектите.

„Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на "Lafka“ и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството. Поради тази причина "Лафка Маркет“ АД преустановява оперативната си дейност. Дружеството разполага с достатъчен финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове“, съобщават от ръководството на "Лафка Маркет“ АД. 

В обектите на Lafka досега се продаваха цигари и пакетирани храни и напитки, както и печатни издания в страната. Веригата е концесионер и на спирките на градския транспорт в Пловдив.

Още по темата

Действителен собственик на „Лафка Маркет“ е Волфганг Рекендорфер, пише Investor.

Последни новини
Още от България