Кабинетът „Борисов 3“ оцеля след четвъртия вот на недоверие

Вота подкрепиха 102 депутати от БСП и ДПС, а „против“ гласуваха 124 народни представители от ГЕРБ

Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Българският премиер Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Депутатите не подкрепиха предложения от опозицията вот на недоверие срещу кабинета на премиера Бойко Борисов, съобщава Investor.bg.  

Вота подкрепиха 102 депутати от БСП и ДПС. „Против“ гласуваха 124 народни представители от ГЕРБ, Обединените патриоти, както и независимите депутати. Деветима депутати от партия ВОЛЯ гласуваха с „въздържал се“, предава БНТ.

По правилник, за да е успешен вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне ново предложение не може да бъде направено в следващите шест месеца, припомня агенция „Фокус“.

Това беше четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“, като този път той беше на тема "Провал в политиката по околната среда и водите".

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте, посочват от БНР.

Повече по темата четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от България