След успешен бизнес е време за сладък релакс

Един от моментите, които всички несъмнено обожават - това е зимният сезон, прекаран в хотел в Банско

| Препоръчан материал

Добрите бизнесмени знаят, че има сделки, които са въпрос на много повече преговори от други и че понякога от най-голямо значение е усещането, с което нашият бизнес партньор ще запомни времето, прекарано с нас. Намирането на най-подходящия терен за такива преговори може да се окаже задача с особено повишена трудност. Това се случва най-често, когато с международни партньори от няколко страни търсим пресечна точка. Един от моментите във времето и пространството, които всички несъмнено обожават - това е зимният сезон, прекаран в хотел в Банско, когато ските и борд спортовете са в своя апогей. Ските, също както и голфът, са един от спортовете, които много прилягат на бизнес срещи. А следобедите в спа центъра са чудесно отпускащо продължение на сутрини в планината.

Опитните предприемачи знаят също така, че най-изгодните сделки не са въпрос на късмет, те са плод на дългогодишни комплексни усилия, а успехът в която и да е област може да се постигне само чрез усъвършенстване в няколко области. Ние подлагаме тялото и духа си на изключително много стрес, за да постигнем нещата, за които мечтаем. И точно поради тази причина е важно, когато сме покорили своите цели, да се възнаграждаваме за това със солидна доза релакс. Това важи за екипа, с който работим и на който като ръководители сме отговорни да осигурим подобаващата мотивация, за да продължава да жъне успех след успех. Важи с пълна сила и за нас самите, които сме длъжни да се поглезим след дълъг период на уморителен труд и да се отдадем на заслужен отдих.

Успешните избират петзвездния лукс не заради цената, а именно заради изживяването. Само най-добрите хотели могат да предоставят под един покрив най-добрата международна и местна кухня, перфектни условия на настаняване и спа център, в който можем да релаксираме и да се заредим с нови сили, както и конферентно пространство за нашите срещи и събития от бизнес характер.

Ако сте решили да организирате тийм билдинг в планината, фирмено ски състезание може да бъде както чудесна, така и ужасна идея. Необходимо е най-напред да претеглите вероятностите: колко от вашите колеги могат да карат ски и каква част от останалите има шанс бързо да напреднат? Това, разбира се, зависи от редица фактори, включително възрастта и здравословното състояние на вашите колеги, но ако отговорът на първия или поне на втория въпрос не е “всички”, то може би бихте искали да помислите за друга възможност. Добрите планински курорти предлагат най-различни варианти за тийм билдинг. Отмората в спа център е много добра идея за работещи в офис и под напрежение личности, особено ако в хотела се предлагат и здравословни процедури като масаж, посещение на солна стая, минерален басейн и др., за да могат те да се възстановят и да се забавляват на тийм билдинга. Също така можете да заведете екипа си в ескейп стая - наблюдавано е, че така у тях се стимулира дух на взаимопомощ и сътрудничество за постигането на обща кауза, което е изключително полезно за малки групи от сътрудници, между които тече ежедневна бизнес комуникация.

Когато планирате тийм билдинг събитие, имайте предвид, че не всичко трябва да се върти около екипа и екипните занимания през цялото време. Изгответе си предварителен график за корпоративните събития, часовете за хранене и свободното време, нека всеки член на екипа има достатъчно време да се наслади на почивката си. Интересна идея е да направите за своите колеги някакъв малък подарък - като например безплатна козметична процедура за дамите, или пък масаж за господата. Чрез този жест вие ще направите реверанс към вашите сътрудници и ще ги насърчите да работят още по-добре през следващия период.

Апартхотел “Лъки Банско - СПА & Релакс”, намиращ се в ски курорта Банско, е готов да посрещне вас и вашите колеги, служители и партньори в обятията на Пирина и да бъде домакин на вашите бизнес пътувания, тийм билдинги и моменти за отмора.

Последни новини
Още от България