С усмивки и стремеж за покоряване на върхове беше открита 18-тата академична учебна година във ВУЗФ

Ректорът на учебното заведение пръв приветства студентите

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За 18-та поредна година Висшето училище по застрховане и финанси отвори вратите си и посрещна стотици млади таланти. В особено тържествена атмосфера, пред усмивките на десетки студенти, дипломанти и преподаватели, беше открита новата академична учебна 2019/2020 година.

Ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов пръв приветства студентите:

„Предстоят ви години, изпълнени с много вълнуващи преживявания, защото един от най-щастливите мигове за човека е приемането му за студент. Запазете този стремеж и амбиция, които ви доведоха във ВУЗФ и продължавайте да се развивате. ВУЗФ също се развива заедно с вас и в последните години се превърна в лидер в българското образование в областта на финансите. И амбициите ни продължават да растат. Тук ще получите сериозно и авторитетно образование, което ще ви помогне да изградите своята професионална кариера, защото при нас всички, които завършват, намират своята отлична реализация. Пожелавам ви щастливо бъдеще“.

Президентът на бизнес университета и председател на Настоятелството му Апостол Апостолов също приветства студентите, като ги увери, че са избрали най-качественото висше училище в сферата на финансите в България.

„Около 15 % от зрелостниците избират да учат в чужбина, а не остават в България – но ние като университет се опитваме да променим нещата. Стремим се да създаваме условия, които да накарат младите хора да останат в България, да получат такова образование, че да намерят реализацията си във финансово-икономическата сфера на страната. Същевременно с това полагаме много усилия да направим необходимата крачка за осъществяване на най-качественото образование в електронната епоха, в която живеем. Да направим комуникацията по-лесна, по-достъпна и удобна за студентите, да направим процеса за предоставяне на знания по-лесен. Знаем, че това ще ни отнеме много време, но в последната година успешно доказваме, че сме поели в правилна посока. Избрали сте най-доброто висше училище в сферата на финансите в България, с най-качествените преподаватели – и се надявам, че от своя страна, ние ще ви дадем най-качественото образование, което заслужавате“, заяви Апостолов.

Левон Хампарцумян, член на Настоятелството на ВУЗФ, приветства студентите, като ги поздрави с добрия избор, който са направили, избирайки ВУЗФ. „Това е най-доброто висше училище в областта на финансите, с най-добрите преподаватели в тази област. Но най-важната задача и отговорност е ваша и тя е лична, защото от вас зависи какво ще направите, докато се обучавате във ВУЗФ. Всички ние - преподаватели, ръководство, сме малко като опълченци в ролята си да ви помагаме и подкрепяме, за да ставате по-добри, по-успешни и по-целеустремени“, подчерта той.

По традиция всяка година възпитаник на ВУЗФ отправя приветствие към студентите-първокурсници. Тази година Борислава Ирибозова, завършила бакалавърска и магистърска степени във ВУЗФ, поднесе поздравителното слово. Тя приветства новите студенти за правилния избор да се присъединят към семейството на ВУЗФ. „Възползвайте се от всяка възможност, която ви се предоставя и вземете всичко, което ви предлага студентския живот“, пожела тя на младите таланти.

На церемонията доц. д-р Григорий Вазов връчи дипломи на новоизбраните професори и доценти на ВУЗФ – проф. д-р Виржиния Желязкова, проф. д-р Али Вейсел, доц. д-р Радостин Вазов и доц. д-р Теодора Лазарова. Официално беше връчена и дипломата на д-р Орлин Пенев, изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България” АД, защитил докторска степен във ВУЗФ. Г-н Пенев също поздрави студентите и им пожела много успешна учебна година.

„Израстването в академичната йерархия е сериозна тенденция на развитие, която подкрепя научната кариера на нашите преподаватели“, подчерта още доцент д-р Вазов.

С грамоти бяха отличени и студентите и докторантите на ВУЗФ, спечелили медали и призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конференции на ВУЗФ през последната учебна година.

Последни новини
Още от България