Volkswagen е във финални разговори с Турция за завода

Концернът повече не преговаря с други партньори, заяви производственият директор Андреас Тостман

Лого на Volkswagen Лого на Volkswagen

Плановете на германския автомобилен концерн Volkswagen за новата му фабрика в Източна Европа стават все по-конкретни, пише Investor.bg

„В момента сме в заключителни преговори с Турция", заяви производственият директор на марката VW Андреас Тостман в четвъртък в Берлин пред репортери. Той смята, че разговорите ще приключат след около две седмици - „може би дори по-рано“. В момента става въпрос за „окончателния дизайн на договора“ и за това „споразумението да е готово за подпис“. На въпрос дали все още преговарят с други партньори, Тостман заяви само, че в момента компанията е съсредоточена върху финализирането на договора с Турция, пише германският Handelsblatt.

Според източниците заводът ще произвежда вероятно 300 000 автомобила годишно - VW Passat и почти идентична Skoda Superb за износ в Източна Европа.

Още по темата

В завода в Маниса, близо до Измир, се очаква да работят около 4000 души. Строителството може да започне в края на 2020 година, а производството през 2022 година според източниците.

Volkswagenпроучва възможностите за изграждането на нов завод в Източна Европа, като е известно, че България е в плановете. 

Цялата статия вижте в Investor.bg.

Последни новини
Още от Начало