България очаква да започне преговори за членство в ОИСР през 2020 г.

Министърът на икономиката представи плана за присъединяване на страната ни пред Съвета на Организацията

Снимка: Министерство на икономиката Снимка: Министерство на икономиката

Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е ключов приоритет за страната ни. България се стреми и очаква решение за започване на преговори за членство през 2020 г. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който официално представи Плана за действие на България за присъединяване към ОИСР пред Съвета на Организацията в Париж.

Министърът проведе среща и с генералния секретар на ОИСР Анхел Гурия, с когото обсъдиха напредъка по предприсъединителния процес, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.

“Планът, който е изготвен със съдействието на Секретариата на ОИСР, отразява политическата воля на България и постигнатия напредък в процеса на подготовка за членство в Организацията през последните години. Той показва готовността на българското правителство да ускори действията си по покриване на стандартите и изпълнение на критериите за членство и цели да подпомогне продължаващите вътрешни реформи в ключови области“, посочи пред Съвета икономическият министър.

Вижте повече на Investor.bg.

Последни новини
Още от България