С „Код: Ангелът“ бележим края на лятното филмово затишие

С навлизането в септември е време да се подготвим за наистина най-големите заглавия през годината

„Код: Ангелът“ по всичко личи ще е последната част от поредицата. Снимка: Impuls Pictures AG „Код: Ангелът“ по всичко личи ще е последната част от поредицата. Снимка: Impuls Pictures AG

Поредната част на франчайза „Код: Ангелът“ дебютира на българска територия през изминалия уикенд и макар да стъпи смело на втората позиция в боксофиса, филмът оправда очакванията ни, които справедливо не бяха особено високи.

Малко над седем хиляди души (7 176) все пак са проследили най-новата изява на Джерард Бътлър и Морган Фрийман, по всяка вероятност от фенска солидарност. Това донесе на продуцентите 69 822 лв. приходи, което до известна степен е обяснимо с оглед факта, че лентата се излъчваше на 55 екрана из страната по данни на Националния филмов център.

Лидер в родния боксофис за втора поредна седмица е „Angry Birds: Филмът 2“. Анимацията събра 8 666 души в киносалоните, от които са отчетени приходи за 80 749 лв.

Още по темата

Единственото заглавие, излъчвано в IMAX формат в България, бе „Имало едно време... в Холивуд“. Не, че това е най-добрият филм на Тарантино, но липсата на алтернатива все пак е приветствала зрителите към изживяването във възможно най-високо качество. Това помогна до известна степен филмът да натрупа общо 557 007 лв. приходи от българския си дебют насам.

На световната сцена се наблюдава може би най-сериозният отлив на зрители за годината. В топ 10 за глобалния боксофис има един-единствен филм, който отчита повече приходи в сравнение с предходния уикенд и това е „Спайдърмен: Далеч от дома“.

Есента и зимата по старо неписано правило са по-силните сезони за киното. В оставащите три месеца от годината ни предстои да видим заглавия от ранга на „То: Част 2“, „Рамбо: Последна кръв“, „Към звездите“, „Загубеният Йети“, „Жокерът“, „Близнакът“, „Семейство Адамс“, „Терминатор: Тъмна съдба“, „Замръзналото кралство 2“ и разбира се „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Не е изключено да имаме и някоя друга скрита изненада, която да привлече хората към киносалоните.

Последни новини
Още от България