Интересът към националния домейн ще продължи да се увеличава

Любомир Русанов, съосновател и управител на СуперХостинг.БГ, В развитие, 27.08.2019

В България най-популярните домейни са „.com”, “.bg” и „.eu”. Интересът към ".bg" домейните се увеличи значително през първата половина на годината, като се очаква ръстът да се ускори. Това каза Любомир Русанов, съосновател и управител на СуперХостинг.БГ, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Според Русанов ръстът при българските домейни се дължи на по-формализираните изисквания при регистрацията им, както и на факта, че най-популярните български сайтове и услуги са на този домейн.

Най-използваното разширение у нас все още е „.com“, посочи Русанов, като добави, че „.bg“ се нарежда на второ място с около 100 хил. регистрирани.

„Очаква се ръстът при „.bg” да се увеличи през следващите години. Една от причините е, че хубавите, свободни домейни в него все още са доста“.

По-екзотичните домейни също представляват интерес за потребителите, коментира гостът.

„Непопулярното разширение често добавя някаква стойност към марката“.

Според Русанов фирмите все повече се насочват към готови, завършени решения, които им дават гаранции за тяхната сигурност.

„Всички сайтове могат да бъдат обект на хакерска атака без значение на размера им, тъй като целта на атаката може да бъде различна“, подчерта той.

Вижте видео материал с целия разговор. 

 

 

Последни новини
Още от България