КФН отказа потвърждение на проспекта за IPO на Биодит

Причината е, че КФН не признава политиката за амортизация на компанията, която е защитена по международните стандарти, твърди изпълнителният директор Софрониев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Около два месеца след крайния срок за публикуване на окончателно решение Комисията за финансов надзор (КФН) отхвърли проспекта за IPO на българския технологичен стартъп „Биодит“, като не разкри публично причините за решението, пише Investor.bg.

"Причината е само една. Тя е, че КФН не признава политиката за амортизация на основния актив на дружеството според ГФО за 2018 г. независимо от приложените международни счетоводни стандарти и одитирания отчет от независим одитор, в съответствие с международните стандарти“, обясни в интервю по телефона за Investor.bg главният изпълнителен директор Юлиан Софрониев. Основният актив на компанията е интелектуална собственост, която е оценена на 4,2 млн. евро и е регистрирана в Патентното ведомство на България. Според Софрониев стартъпът ще обжалва решението и ще направи нов опит за подаване на документи.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от България