Цветан Цветанов е освободен от всички ръководни постове в ГЕРБ

По предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК

Бившият вече зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Бившият вече зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

С 1046 "за", 10 "против и 11 въздържали се Националното събрание на ГЕРБ освободи от всички ръководни постове (зам.-председател на партията и зам.-председател на Изпълнителната комисия) Цветан Цветанов, считано от 30 май тази година - датата, на която той е подал заявлението си за напускане.

Румяна Бъчварова бе освободена като член на ИК на ГЕРБ поради преминаване на дипломатическа длъжност. Решението е в сила от 22 април т.г. 

Националното събрание определи, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници.

По предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова.

В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия (ЕНП), посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. Той благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС.

Вижте повече по темата на Investor.bg.

Последни новини
Още от България