Борисов: Ниските данъци и добрите финансови показатели привличат инвеститори у нас

Премиерът обеща двойно разширение на КПП Калотина

Снимка: Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци и добрите финансови показатели, заяви премиерът Бойко Борисов по време на Пловдивския икономически форум, в рамките на който за втора поредна година представители на правителства, бизнеса и неправителствения сектор обсъждат предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентоспособността у нас и в Югоизточна Европа.

„Изключителна добра данъчна среда. Четири пъти се е вдигнал износа ни в електронната промишленост. Два пъти повече – доходите, а доходите се вдигат с бизнеса, тези, които правят брутния вътрешен продукт“, коментира Борисов.

Премиерът припомни пред представителите на бизнеса, че правителството продължава да строи и ремонтира пътната инфраструктура страната.

„Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата и затова с финансовия министър Владислав Горанов разширяваме двойно КПП-то на Калотина, защото не може да се поеме трафикът“, посочи той.

България продължава да се стреми към прогнозируема данъчна политика, намаляване на сивия сектор, квалифициране на работната ръка, отбеляза още премиерът. Той подчерта, че правителството продължава да осигурява трайно инвестиции в образованието – двойно увеличение на учителските заплати, както и средства в образователната инфраструктура.

Още по темата

Още по темата

 

Последни новини
Още от България