Борисов: Няма нужда от предсрочни избори

Премиерът коментира резултатите от евровота пред журналисти в Габрово

Снимка: Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

Няма необходимост от предсрочни избори. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Габрово.

“Сега искат ли предсрочни избори пак? Да дадем 50-60 млн. лв. за нови избори и след това за местните - още 50-60 млн. лв. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме”, посочи премиерът.

Той коментира и резултатите от изборите за Европейски парламент, които у нас се проведоха в неделя.

„Искам да кажа на избирателите – още веднъж благодаря, защото си направиха труда да отидат до урните и да дадат своя глас. И още днес да им покажа какво правим, защото го правим в тяхно име“, коментира Борисов.

„Доволен съм, щом сме победили, при това участие на президента, даже ми е много драго за Асеновград, че отидоха и Радев, и Корнелия накуп и ги бихме с над 1000 гласа, при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП. Благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, тази жлъч и всичко останало“, заяви още той

Премиерът изрази задоволство от работата на всички партийни структури в страната по време на предизборната кампания.

„Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте - изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха“, коментира Борисов.

Министър-председателят подчерта, че резултатите от изборите до този момент показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, работещите и допълни, че е необходимо да се работи още по-активно за образованието на българите в чужбина.

 „Със сигурност това, което знам е, че непрекъснато трябва да променяме и партията и всеки ден да показваме това, което сме направили, защото времето е динамично, появяват се нови политически играчи и в Европа, и у нас, с традиционни и еднообразни предизборни кампании това не може да се случи“, коментира още премиерът пред медиите.

Той поздрави и останалите партии, участвали в евровота и допълни, че ГЕРБ победи лидера на европейските социалдемократи и в България.

“Никой не ме изненада, изненада ме злобата. Просто все едно играха за последно, прекрачиха всички граници. Със „справедливост по комунистически“ ни върнаха в едни други времена – на Народния съд. Когато някой излиза и се приема за единствената институция в държавата и сочи с пръст кой да арестувате и кой да влезе в затвора - това е било 1945 г. Това е справедливост по комунистически ”, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос.

“Имаше ли разследвания при Тройната коалиция или кабинета “Орешарски” - нямаше. Не може да си разследващ журналист само срещу едните. Или си разследващ, или не си разследващ“, допълни Борисов.
 

Последни новини
Още от България