„Белла България“ инвестира 12 млн. лв. в Marathon Foods

Marathon Foods вече е част от портфолиото на българската компания

Снимка: Marathon Foods Снимка: Marathon Foods

Българският производител и доставчик на храни „Белла България“ официално обяви сделката за сливане с унгарската мултинационална верига Marathon Foods срещу сумата от 12 млн. лв., предаде пресслужбата на компанията.

„Стартирахме годината с мащабна инвестиционна програма и в трите направления производство, логистика и експорт на храни. Висококачественото производство привлича все повече потребители в Европа и вярваме, че разширяването ни на производствената ни дейност в централната и западната част на континента е правилният бизнес подход“, коментира изпълнителният директор на компанията Елза Маркова.

Целта пред „Белла“ е да стъпи на унгарския пазар, където Marathon Foods оперира от 1992 г. насам. Бизнесът на доставчика е развит в производството на местни храни и специалитети, но с разширението се очаква някои продукти да излязат от границите на Унгария и да стигнат до редица европейски държави, включително и България.

Още по темата

Под шапката на „Белла България“ у нас влизат още франчайзи на McDonald's, Burger King, Aldi, Family Frost, O'Cool, Tesco, Icelnad, Spar и Auchan.

Последни новини
Още от България