Raketa и Pobeda кацнаха в България

Двете водещи руски часовникарски марки стъпиха и на българския пазар

Часовник Pobeda Снимка: Pobeda Часовник Pobeda Снимка: Pobeda

Raketa и Pobeda не са поредните нови военни разработки на руската страна, а познавачите би трябвало веднага да са разпознали две от емблематичните фигури на световния пазар за ръчни часовници. От Timedix научихме, че те вече са достъпни и на българския пазар.

Причината да ви представим тези часовници е, че те са част от световните символи на технологичния прогрес след края на Втората световна война.

Марката Pobeda е основана през 1945 г. в чест на победата в най-драматичните събития от новата човешка история. Всеки един от моделите е създаден от вдъхновението с подобни значими моменти от миналото, макар и не всички с толкова глобално важни събития.

Още по темата

Същото важи и за Raketa, въпреки че там символиката да е повече в посока технологичното развитие на Русия от 1961 г. насам. Именно тогава е основана марката в чест на първия космонавт в света Юрий Гагарин.

Фабриката в Петерхоф (Санкт Петербург) произвежда и двата часовника. Тя е основана през 1721 г. от Петър Велики и функционира до ден днешен. Това, което я отличава, е, че залага 100% на собствено производство във всеки един от елементите за своите часовници.

Двете марки представляват висок клас ръчни часовници от серийно производство редом до Hamilton, EDOX, Victorinox и Raymond Weil.

 

Последни новини
Още от България