Николова: Между България и Кувейт има потенциал за инвестиции

Вицепремиерът Марияна Николова коментира развоя на срещата с кувейтската делегация у нас

Среща между Марияна Николова и Ракан Юсеф Ал Несф Снимка: Министерски съвет Среща между Марияна Николова и Ракан Юсеф Ал Несф Снимка: Министерски съвет

Заместник министър-председателят на България Марияна Николова изрази оптимизъм след края на срещата си с председателя на Групата за приятелство Кувейт-България – Ракан Юсеф Ал Несф, относно потенциала за инвестиционно партньорство между двете страни, предаде пресслужбата на Министерски съвет.

„Считам, че е налице потенциал за инвестиционно сътрудничество между двете държави. Кувейтските инвеститори са добре дошли у нас. Те могат да инвестират в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост“, подчерта Николова.

Председателят на кувейтската делегация отчете, че настоящите инвестиции от страната му в България в размер на 2 млн. долара далеч не са достатъчни за потенциала, който предлага родната икономика.

От Министерски съвет изтъкват, че българската икономика се радва на висока макроикономическа и финансова стабилност, а годишният растеж е сред най-високите в ЕС - близо 4%.

Последни новини
Още от България