Къде ще пътува българинът по Великден

Лондон и Рим са двете водещи дестинации

Пътуване за Великден Снимка: eSky Пътуване за Великден Снимка: eSky

Ето, че официално навлизаме в „Страстната седмица“, а за късмет на мнозина в дните между Великден и Гергьовден има само 3 работни дни. Това позволява на хората да си спретнат една 10-дневна пролетна ваканция. Но кои са водещите дестинации в избора на родните туристи? Оказва се, че далеч не са толкова екзотични, колкото човек би предположил.

За периода 25.04.-06.05. самолетните билети в посока Лондон и Рим съставят най-сериозен процент от резервациите през туристическата агенция eSky. Общо 22,8% от всички билети са в посока столиците на Англия и Италия, като разликата между двете дестинации е минимална в полза на английския мегаполис.

Още по темата

Тенденцията през 2019 г. е почти коренно променена спрямо миналата година, тъй като българите изглежда се насочват към Великобритания с оглед опасенията, че Брекзит ще попречи на туризма. През 2018 г. летищата във Франкфурт и Меминген са посрещнали най-много българи по великденските празници, а след тях са Рим и Милано.

36% от резервациите на самолетни билети са за двойки, а 12% са за трима души. Средната цена за билет е около 156 евро, независимо че най-предпочитаните полети са основно от националния превозвач България Ер и нискотарифните полети.

Последни новини
Още от България