Шестима участници подадоха оферта за концесията на Летище София*

Офертите на допуснатите участници ще бъдат отворени в открито заседание на комисията, което ще се проведе на 9 май 2019 г.

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Общо шестима участници са подали оферта в тръжната процедура за отдаване на концесия на Летище София за следващите 35 години, предава Investor.bg, позовавайки се на Министерството на транспорта. Днес приключва срокът за подаване на заявления и оферти за концесията на аеропорта, припомнят от ведомството.

По-рано днес Manchester Airports Group (MAG) - най-голямата британска летищна група, обяви, че се включва официално в конкурса.

Тръжната процедура бе стартирана на 5 юли 2018 г. от българското правителство. MAG очаквано взима участие, след като публично оповести своите планове на пресконференция в София през месец октомври 2018 година.

От Министерството транспорта съобщиха и другите петима участници в конкурса за концесията.

Консорциум „Витоша“ с водещ член Манчестър Еърпорт Груп Оувърсийз Инвестмънтс Лимитид. Участник в консорциума е и BCEGI Кънстракшън (Великобритания) Лтд, с едноличен собственик Бейджин Кънстракшън Ейнджиниринг Груп;

Консорциум „Соф Кънект“ с водещ член Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Флугхафен Мюнхен;

Консорциум ССБ София Еърпорт ДжейВи с водещ член ССБ Зауервайн & Шефер Бау АГ. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Копенхаген Еърпортс А/С;

„Фрапорт България“ ЕАД. За изпълнението на изискването за технически способности и финансови възможности е посочено Фрапорт АГ Франкфурт Еърпорт Сървисис Уърлдуайд;

Консорциум „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ и „ТАВ Хавалиманларъ Холдинг“ А. Ш. с водещ член „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ.  За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено  „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ.

Комисията за провеждане на процедурата следва да извърши действията по допускане на участниците. Офертите на допуснатите участници ще бъдат достъпни в открито заседание на комисията, което ще се проведе на 9 май 2019 г.

Информацията е актуализирана с подадените заявления към 17.30 ч.

Последни новини
Още от България