Даниела Дариткова е новият председател на ПГ на ГЕРБ

Утре ще се гласува оставката на Цветан Цветанов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Даниела Дариткова ще заеме мястото на подалия оставка досегашен председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това обяви премиерът Бойко Борисов след срещата на ГЕРБ със СДС. До края на деня ще е ясен новият правосъден министър, пише Investor.bg.

Наложени бяха тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало. Всеки си извади поуки, а от санкциите стана ясно какви са моите, каза Борисов. Той отрече да има приятелски огън в ГЕРБ. Всички страдахме за случилото се, посочи той и допълни, че партията е понесла много тежък удар.

„Поуки всеки си извади. Аз не знам какво е толкова интересно откъде е дошла атаката. Ние като си говорихме и с Цветанов, и с Цачева, преценихме, че не изглежда красиво, не изглежда добре. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда“, каза още премиерът.

По повод оставането на Цветанов в ръководството на ГЕРБ премиерът заяви, че партийните структури държат на това и определят Цветанов като един от най-важните за нея хора.

Понесохме отговорност на всички нива по най-тежкия начин, допълни още Борисов.

„Има грешка, има и прошка. Ще се докаже с времето дали са виновни или не“, каза Борисов.

Парламентът ще гласува утре оставката на Цветан Цветанов, решиха депутатите в началото на пленарното заседание. 

В рамките на моите възможности ще търся консенсуса, заяви пред журналисти Даниела Дариткова. Ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството, и което е изключително важно, за да покажем наистина стабилност в държавата, каза тя.

Още по темата прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от България