Модернизацията на пътя Видин - Ботевград ще засегне 71 имота

Имотите ще бъдат оценени, а собствениците - обезщетени

71 имота в община Макреш ще бъдат засегнати от трасето на бъдещата магистрала, част от проекта за модернизацията на пътя Видин - Ботевград, предаде БНР. Това става ясно от изработения и обнародван проект за Подробен устройствен план – парцеларен план за обекта. До момента няма възражения по него, обясни кметът Митко Антов:
"Бъдещата магистрала преминава през землището на село Вълчек и на гара Макреш. В землището на село Вълчек се засягат 67 имота, които представляват ниви - земеделска земя, и 3 имота, които са горска територия, държава собственост. А в землището на гара Макреш се засяга един имот, който е урегулиран, урбанизирана територия. Към този момент нямаме подадени жалби по публикациите и обявите, които сме направили по съответния ред."

Имотите ще бъдат оценени, а собствениците - обезщетени, съгласно нормативната уредба за отчуждаване на имоти за инфраструктурни обекти, добави кметът. Той изрази надежда, че няма да има обжалване и забавяне на процедурите по проекта. Пътят от Видин до Ботевград ще бъде завършен до декември 2021 г., а най-тежките участъци ще са готови до края на 2020г., според решението на Министерски съвет и като продължение на управленската програма на мандата на правителството (2017 -20121), по данни на МРРБ, след като точно преди година жителите излизаха в 5 поредни съботи на протест и блокираха достъпа до Дунав мост.

 

 

Последни новини
Още от България