Нови 10 км от АМ „Хемус“ ще са готови през есента

Полагането на асфалта в участъка между Ябланица и Боаза ще започне през май или юни

Снимка: Mikael Sjoberg/Bloomberg Снимка: Mikael Sjoberg/Bloomberg

Още 10 км от автомагистрала „Хемус“ ще са готови през есента, съобщи председателят на УС Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски при проверка на отсечката, цитиран от Investor.bg.

Полагането на асфалта в участъка между Ябланица и Боаза ще започне през май или юни, добави Терзийски.

„Изпълнени са около 75% от предвидените строителни работи и е напълно реалистично участъкът да е готов около половин година по-рано от предвиденото. По договор участъкът трябва да е завършен през март 2020 г.“

Автомагистралният участък ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.

Ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която ще се изгради в близост до село Брестница.

Инвестицията е за близо 55 млн. лв. без ДДС.

В момента със средства от републиканския бюджет се изграждат близо 26 км от автомагистралата. Това са участъците между Ябланица и Боаза и Белокопитово - Буховци в посока Търговище.

През пролетта започва строителството на още две отсечки от „Хемус“ в посока Варна.

Последни новини
Още от България