Над 5 млн. лв. укрити и неплатени данъци от бензиностанции установи НАП

Сенчестата икономика е спечелила 1 млрд. лева, твърди Емил Димитров-Ревизоро

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

При проверка на бензиностанциите са установени 5,3 млн. лв. неплатени и укрити данъци за миналата година, посочва Investor.bg. Това е съобщила Галя Димитрова, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), на оперативно съвещание между ръководството на МВР, началниците на икономическа полиция, ръководството на Агенция "Митници" и началника на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата.

Данните са резултат от извършената проверка на МВР на 143 бензиностанции, проведена след сигнали от Българската петролна и газова асоциация. 

Съставени били и над 130 акта за нарушения, за които санкциите са около 110 хил. лв. Приходната агенция е установила още, че за 955 хил. литра гориво не са отчетени продажби, съобщава БТА.

Димитрова отбеляза също, че в момента се прави ревизия на всички бензиностанции, собственост на народния представител Веселин Марешки, лидер на партия „Воля“.

НАП проверява всяко превозно средство на граничните пунктове, също и на бензиностанциите, а на данъчните складове се прави денонощен мониторинг, уведоми Галя Димитрова.

Повече четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от България