Премиерът Борисов: Няма да се закриват общински болници

Министър-председателят разпореди анализи на финансовото състояние на всяко едно общинско лечебно заведение

Снимка: Министерски съвет Снимка: Министерски съвет

Държавата няма да закрива болници на фона на увеличаващите се всяка година пари за здравеопазване, посочи министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представители на Сдружението на общинските болници.

“Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“, добави премиерът.

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев. Повод за нея станаха финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти.

Министър-председателят Борисов разпореди на Министерството на здравеопазването да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната. „Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които средствата не достигат“, подчерта премиерът.

До края на седмицата Министерството на здравеопазването трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите в общинското здравеопазване, което да представи на министър-председателя.

От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.

Последни новини
Още от България