Нов мениджър застава начело на Lufthansa Technik Sofia

Торстен Раабе е новият главен изпълнителен директор

Снимка: Lufthansa Technik Sofia Снимка: Lufthansa Technik Sofia

Торстен Раабе е новият главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik Sofia. Роденият през 1972 г. в Бад Швалбах, Германия, мениджър получава образователна степен магистър „Индустрален Инженеринг и Мениджмънт“ в Технически Университет Дармщат с започва кариерата си в Lufthansa Technik Group през 1998 г.

Още по темата

До 2012 г. заема различни мениджърски позиции в базите на компанията във Франкфурт и Хамбург. Присъединява се към екипа на софийското подразделение през април 2012 г., където
поставя основите на звеното Material Management към Lufthansa Technik Base Maintenance Division.

Като Директор на отдела за управление на материалите за базово обслужване на самолети е отговорен за снабдяването на базите в София, Хамбург, Будапеща, Малта, Шанън (Ирландия) и Пуерто Рико.

Lufthansa Technik Sofia е част от Lufthansa Technik Group - лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели. От откриването си през 2007 г. до сега, Lufthansa Technik Sofia се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа.

Българското подразделение заема стратегическо място в цялостната структура на Lufthansa Technik Group, като към днешна дата в него са заети над 1 200 служители. Подразделението тук е с обща площ от 50 000 кв. м и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от  семейството на Airbus и Boeing.

Последни новини
Още от България