Прокуратурата стартира проверка на разходите за церемонията в Пловдив

Възложена е проверка на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР-Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по повод разходването на средствата за церемонията по откриване на "Европейска столица на културата - Пловдив 2019", става ясно от публикация на сайта на прокуратурата. Това пише Investor.bg.

След множество публикации и коментари в различни медии Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разходването на средства за откриването на "Европейска столица на културата - Пловдив 2019" на 12 януари 2019 г.

Възложена е проверка на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР-Пловдив, като е определен 30-дневен срок за приключването й, се посочва още в съобщението. 

Разследването настъпва в момент, след като в публичното пространство се изразиха съмнения за цената на декора, издигнат за церемонията по откриването.

От АБВ настояха заинформация за изразходените средства по подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата и каква трайна инфраструктура ще бъде построена с тях.

От Фондация „Пловдив2019“ излязоха със становище, че цената на сцената с прилежащите й подиуми e 219 053 лева без ДДС, а цялостното техническо обезпечаване на спектакъла е с общ бюджет 880 124 лева без ДДС. От Фондацията подчертаха, че тази информация е посочена и на официалния им сайт.


 

Последни новини
Още от България