Жирардели: В Банско не е построено абсолютно нищо без разрешително

Втори лифт трябвало да има, за да не висят клиентите по 2 часа на опашка, твърди мажоритарният собственик на "Юлен" АД

Трябва да отиваме към решение по темата "Банско", защото е един прекрасен курорт. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод информацията, че ски легендата Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен", съобщава Dnes.bg.
"Безспорно Марк Жирардели е световна величина и за всеки туризъм, курорт и държава, да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво", каза Борисов от Виена, където участва в среща на високо равнище ЕС – Африка.

Вчера МОСВ обяви, че Жирардели се е срещнал с трима министри - Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов във връзка с развитието на ски зоната. Тогава Жирардели представил пред тях оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", компанията, която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД. Борисов даде пример и със зимните курорти в Австрия и развитието на туризма там, от който се печели милиарди.

"С пъти, пъти, пъти, пъти повече лифтове, писти и никаква екология. Тук няма ли "зелени"? Ако нашите "зелени" дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, при който около 30-40% провинции си изкарват хляба от това. Аз съм горд, че България може би има най-силните зелени организации в света. Такива силни организации аз не мога да си представя другаде да ги оставят да съществуват. Но нашите са такива, че успяват. Както виждате, 20 години няма правителство, няма президент, който да намери смелост и кураж и да каже: "Това все пак е едно правилно решение да се развива туризмът", каза още Бойко Борисов.

Днес лично Жирардели обясни, че е придобил мажоритарния дял от "Юлен" още през 2016 г.  "Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал", уточни той пред Нова тв.

Фирмата купил от "един фонд", чието име нямал право да оповестява, защото подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд си продал дяловете заради създаденото напрежение. "С Цеко Минев ни свързват общи хобита - караме ски, обичаме природата и планината", обясни Жирардели в отговор на въпрос за отношенията между двамата.
Повече по темата вижте на Dnes.bg.

Последни новини
Още от България