Работодателите, получаващи финансиране от мерки за заетост, ще бъдат проверявани за допустимост

Промени целят оптимизиране работата на дирекциите "Бюро по труда" и ускоряване на програмите за обучение и заетост

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Дирекциите "Бюро по труда" ще извършват в срок до 10 работни дни оценка дали са допустими работодателите, кандидатстващи за получаване на средства по програми и насърчителни мерки за заетост и обучение, реализирани под формата на схеми за държавна помощ. Това посочва сайтът Investor.bg.

Списъците с одобрените работодатели ще се обявяват на информационното табло на дирекциите "Бюро по труда". Това предвижда проект на Постановление за промяна на Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта (ППЗНЗ), уточнява сайтът. Предложенията за промени са публикувани на портала за обществени консултации и са достъпни.

Основната цел на промяната е оптимизиране на работата на дирекциите "Бюро по труда" и съкращаване на административните процедури, свързани с предоставяне на средства на работодателите, както и своевременното стартиране на изпълнението на програмите и насърчителните мерки за заетост и обучение, реализирани под формата на схеми за минимална държавна помощ, посочва се в мотивите към проекта.

Повече четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от България