Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Български проект разбива закостенелия модел на консултантската индустрия

Мариета Бенчева, съосновател на Consulthon.com, 17.03.2018

От самото си създаване консултантската индустрия не е претърпяла особени промени. Да, в началото се консултират само CEO-та и управителни съвети, докато днес това се прави и с по-широки екипи. Но при все това индустрията е доста затворена, работи се в ограничен кръг, в който знания се споделят, но не се обогатяват.

Това каза пред Кузман Илиев и Владимир Сиркаров в Boom&Bust съоснователят на Consulthon.com Мариета Бенчева.

Именно целта размяна на експертиза е една от основните в проекта на събеседника в предаването.

„Consulthon е платформа, в която професионалисти от всяка сфера на бизнеса поставят своя актуален бизнес проблем. На базата на този проблем консултанти или специалисти в конкретната област, правили или правещи подобен проект, дават своите идеи и решения“, разказа Бенчева.

Размяната на опит на специалисти от цял свят е от изключително значение, подчерта тя.

Иначе компанията е международна, регистрирана във Великобритания, но основана от българи и разработена от български IT специалисти.

Интересът към проекта е голям, отчете съоснователят на Consulthon. 

„Консултантите са любопитни, те искат да научават, да знаят какво по-добро могат да направят оттук нататък. Но ако комуникираш само със своя тесен професионален кръг, това не е лесно.“

Може ли да бъде преборена конкуренцията на големите консултантски мастодонти, които имат интерес затвореността на системата да остане и за в бъдеще?

Последни новини
Още от Boom & Bust