Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Защо Молитвената закуска в САЩ събира 5200 дипломати и бизнесмени

Димитър Ташев в Boom & Bust, 10.03.2018

Целта на традиционната Молитвена закуска в САЩ е всички да забравят различията си. Идват хора от различни религии - християни, мюсюлмани и евреи - и целта е да се създават приятелства по целия свят. Целта е мир. Това каза Димитър Ташев, строителен предприемач, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Владимир Сиркаров и Кузман Илиев. Гостът коментира 66-тата молитвена закуска на САЩ. Той бе част от българската делегация на събитието. 

5200 дипломати и бизнесмени от над 140 държави присъстваха на това традиционно събитие. 

"Българската делегация бе представена от Цветан Цветанов, кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на Пловдив Иван Тотев, кмета на Бургас Димитър Николов. На самото събитие присъстваха президентите на Гватемала, на Косово и министър-председателят на Косово". 

Събитието се провежда в Washington Hilton - в най-голямата бална зала за 2500 души, каза гостът. "Първата такава закуска е била през 1952 година. Президентът Айзенхауер е говорил на нея за пръв път. Стартирана е от молитвени групи от Сената и Конгреса, които все още се събират всяка сряда, в Конгреса, и всеки четвъртък - в Сената".

Каква е била програмата на българската делегация на Молитвената закуска в САЩ? Кои са били ораторите на събитието? Какво каза Доналд Тръмп на Молитвената закуска?

Повече вижте във видеото - във втората част на предаването.

Последни новини
Още от Boom & Bust