Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Тайните на дигиталната търговия

Никола Илчев в Boom & Bust, 28.10.2017

Електронната търговия в България се развива много добре. Има много успешни онлайн търговци у нас. Това каза Никола Илчев, основател и главен организатор на eCommerce Academy, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. 

За съжаление най-успешните от онлайн търговците в България трудно могат да бъдат извадени под светлините на прожекторите, каза гостът. "По стар български обичай те малко се крият, да не би някой да им завиди или да започне да им прави сметка. Но ние в академията се опитваме да ги извадим на светло, за да дадат полезни съвети как се стигнало до техния успех, през какви трудности са минали и къде е ключът към успешната търговия".

В eCommerce Academy се залага на два типа събития, обясни събеседникът. Илчев каза, че има малки уъркшопи, които се провеждат в по-малки групи, където се канят лектори, които са наистина добри практици. На тези събития, след лекционната част, се провеждат и много практически упражнения. 

Вторият вид събития са конферентни ивенти, сподели Илчев. "Последното подобно събитие, което приключи преди 15 дни "Продавай успешно в Румъния II",  събра 150 души. На него бяха 100 най-успешни търговци в България, които са готови вече да стъпят на външен пазар". 

Кои са най-подходящите външни пазари за българските онлайн търговци? Каква е тайната на успеха за проникване на външните пазари? Защо дори и да си влюбен в продукта си трябва да провериш какво е търсенето му на пазара, в който искаш да го продаваш? Кои са най-продаваните стоки и услуги онлайн? Какво е мястото на нишовите продукти?

 

Последни новини
Още от Boom & Bust