Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Значителен ръст на търсенето на когнитивни системи в Югоизточна Европа

Майкъл Пайер, ген. мениджър на IBM Югоизточна Европа, Boom & Bust, 24.09.2017

Според доклад на IBM озаглавен “Cognitive and analytics”, почти ¾ от анкетираните организации са доказали, че имат нужда от когнитивни системи. Въпреки това едва 4% от тях използват поне 1 когнитивна система. За това състояние на пазара са отговорни няколко основни фактора. Това каза Майкъл Пайер, ген. мениджър на IBM Югоизточна Европа, в интервю на бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй от форума Watson SEE Summit 2017 в Опатия, Хърватия, за предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria.

"Един от факторите, разбира се, са данните. За да използвате когнитивен софтуер имат нужда от данни. И тук говорим за статистика за вашата компания, но и извън нея".

Трябва да вземете предвид всички налични данни, които могат да повлияят на бизнеса ви, уточни събеседникът. "Независимо дали са мета данни или друг трафик. Така че нашият подход зависи от индустрията. Има голяма разлика между когнитивна система за застрахователна компания, в която данните имат значение. Или ако я използвате за онкология, където пациентите и терапията са най-важни. Така че много зависи от индустрията".

Виждаме значителен растеж на търсенето от всички сектори, особено в югоизточна Европа, категоричен бе Пайер. 

Последни новини
Още от Boom & Bust