Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Изкуственият интелект – огромна възможност с необятни хоризонти за бизнеса

Тимо Елиът, иновационен евангелист в SAP, Boom&Bust, 23.09.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има огромен растеж на силата, която стои зад технологиите на изкуствения интелект. Темата не е нова. Но по-голямото количество данни и по-мощните алгоритми означават, че на машинното обучение (Machine Learning) предстои да трансформира почти всеки аспект от съвременния бизнес.

Това каза в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Ивелина Петрова Тимо Елиът, който е иновационен евангелист в SAP. Предаването е Boom&Bust, водещите - Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

„Трудно можем да си представим бизнес, който да не би имал полза от машинното обучение. Може да го използваме с цел да подобрим взаимодействието между хората и компютрите, като например при ChatBox”, коментира още той.

„Може да го използваме, за да автоматизираме специализирания труд, с което да позволим на експертите да насочат усилията си към по-стратегически дейности“, добави Елиът.

„И накрая, машинното обучение отваря възможности за извършване на неща, които не сме могли да правим преди това. Например в сферата на разпознаването на изображения съществуват приложения, които могат да проследят появяването на всяко лого в един видеоклип. Това е важно например за хората в маркетинга, когато искат да проследят определен бранд“, посочи още експертът.

А що е то иновационен евангелист?

Отговорът на този и редица други въпроси през призмата на обстойна дисекция на иновациите, новите технологии и ползите от тях за бизнеса, вижте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust