Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

MLM индустрията - бизнес успех с минимален риск

Иванина Донно в Boom & Bust, 26.08.2017

В близката история на България има примери за спекулации в дъното на които стои идеята за мрежови маркетинг. В много бизнеси, дори и в бизнеса на финансите. Ние не сме имунизирани като индустрия спрямо това. Най-важното нещо в мрежовия маркетинг е, че трябва да има реални продукти, които да се продават. Когато става дума за услуги, става малко по-мътно и мъгливо. Това каза Иванина Донно, изп. директор на LR България, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

"Този бизнес е много динамичен. Оборотите, които се реализират годишно, са от порядъка на 100 млрд. долара. Близо 55 млн. души се занимават с този тип дейност, не всички като основен доход. Европа представлява само 20% от размера на индустрията. Най-голяма част се генерира в САЩ". 

Мрежовият маркетинг е една индустрия, която съществува почти век в световен мащаб. В същността си това е форма на търговия, която се различава от конвенционалната по това, че нямаме мрежа от магазини, не използваме традиционната дистрибуторска верига за стоки и до голяма степен не инвестираме в реклама, каза Донно. "Вместо това ние залагаме на личната препоръка, която се извършва от нашите сътрудници, които са независими партньори на компанията. Препоръчват на свои близки и познати продукта и така крайният клиент е по-близо до производителя. Тези разходи, които ние си спестяваме, можем да ги предоставим като възнаграждение на нашите сътрудници. Сътрудниците ни имат и възможност да строят свои мрежи от сътрудници и за това е и името - мрежови маркетинг. Системата на възнаграждение пък се изгражда на база обороти". 

"Мрежовият маркетинг има стабилна база, когато продава реален продукт. Добре е да се гледа дали има и стабилна история, на което също може да се разчита". 

 

Последни новини
Още от Boom & Bust