Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Новото измерение на търговията с въглеродни емисии

Явор Василев в Boom & Bust, 23.07.2017

Парижкото споразумение вече влиза в сила и се виждат реални действия, извършвани в различни посоки. То даде сериозен тласък за това как да въздействаме на климатичните промени. Реакцията на Тръмп се очакваше, но тя е един нон-сенс и вероятно решението му да оттегли САЩ от споразумението ще отпадне, защото споразумението така или иначе е подписано. Това каза Явор Василев, изп. директор на Co2Cards, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

"Реакцията на Тръмп даде един много добър знак на бизнеса и на обществото, като цяло, че ако разчитаме само на политиците да регулират замърсяването на въздуха, нещата няма да стигнат до никъде". 

Тук стои въпроса кой трябва да поеме отговорност. Стана ясно, че бизнесът трябва активно да се включи чрез програми за корпоративна социална отговорност, за да се ангажира обществото.  

Какво представлява механизмът за компенсиране на емисиите? Как може да се изчисли въглеродния отпечатък, който една компания, малка или голяма, оставя? Колко струва да компенсираш въглеродния си отпечатък? Отворени ли са българските компании към такъв тип корпоративна социална отговорност?

Последни новини
Още от Boom & Bust