Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Защо биткойн е световен феномен и променя света

Стамен Горчев, основател на hash.bg и crypto.bg, в Boom&Bust, 17.06.2017

Стамен Горчев, основател на hash.bg и crypto.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стамен Горчев, основател на hash.bg и crypto.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Амплитудите на движение на цената на биткойн за нас са ежедневие и това е нормално за всяка технология или фактор, които застрашават да променят света. Това каза Стамен Горчев, основател на hash.bg и crypto.bg, в предаването Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. 

Гостът направи паралел с цената на петрола, когато той се е появил на пазарите, като ново гориво през 1850 година. "Всички са казвали как ще се ангажираме с нещо, чиято цена варира с 50% всеки месец. Още по-ясен е дот-ком бума. Съществуваха огромните скокове и спадове в цените".

Биткой е една от първите криптовалути, които имат реално приложение, подчерта гостът, каза още събеседникът. "Другата е етериум".

След като "биткойн е светлинни години напред" и какви са проблемите на пълната децентрализация? Каква е връзката между развитието на биткойн и теорията на игрите? Защо криптовалутите ще променят света? Блокчейн ли е технологията, която внася доверието, за да започнат толкова много хора да използват криптовалутите? Защо ползата от биткойн се усеща най-вече в третия свят?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust