Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Потреблението на електроника в България следва глобалните тенденции

Иван Иванов, упр. директор на LG Electronics Bulgaria, в Boom&Bust, 17.06.2017

Иван Иванов, упр. директор на LG Electronics Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Иванов, упр. директор на LG Electronics Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За 2017 очакваме цялостния пазар на потребителска електроника в България да бъде стабилен с нормален ръст, съответстващ на икономическата ситуация - в рамките на 10%. Това каза Иван Иванов, упр. директор на LG Electronics Bulgaria, в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй за предаването Boom&Bust.  

"Регистрираният ръст за първото тримесечие на 2017 на LG Electronics в глобален мащаб е около 10%, което изцяло покрива плановете и очаквания на компанията. През същия период на 2016 ръстът е същия, което означава, че компанията поддържа стабилен тренд на ръст при продажбите на техника". 

Изключително добре се представят звената за климатична и битова техника, които регистрират осем годишен връх на продажбите и финансовите резултати, като технологичните иновации са водещ фактор за тази тенденция, каза събеседникът. 

"На локално ниво, в България, няма разминавания с резултатите на глобален мащаб".

До голяма степен пазарът на потребителска електроника в България се влияе от фактори, които са независими от самия пазар - цялостното икономическо развитие на страната. В това отношение се наблюдава стабилност, която дава увереност на клиентите и има положителен тренд в търсенето на продуктите на компанията, отбеляза Иванов.  

В кои сегменти LG Electronics Bulgaria е пазарен лидер? Как се развиват продажбите в областта на електрониката за мобилна комуникация? Кои са сегментите, върху които поставя фокуса си компанията за развитие в бъдеще?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust