Boom & Bust

Събота и неделя, 21 часа

Водещи: Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

Дигиталните финансови услуги на бъдещето

Ръсел Тейлър в Boom&Bust, 11.06.2017

Ръсел Тейлър, търговски директор на Софтуер Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ръсел Тейлър, търговски директор на Софтуер Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ние живеем в много интересно време по отношение на банкирането и трансформацията на пазара. Това е точка на промяна на тренда, която не сме виждали преди, като движещ фактор са удобството и потреблението. Това каза Ръсел Тейлър, търговски директор на "Софтуер Груп", глобална технологична компания, специализирана в разработката на софтуер за институции, които предоставят финансови услуги, в предаването Boom&Bust на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

Ръсел Тейлър е в България по повод участие в международния финансов форум Иновации София 2017 "Дигиталната среда: Идва ли Uber за банковия бизнес".

Банкирането е необходимост, но банките не са. По повод на това изказване на Бил Гейтс гостът каза, че "това не е толкова стряскащо и поне не за корпоративните клиенти, но начинът, по който банките следят своите клиенти ще се промени драстично, като водещото е удобството и начина, по който банките банките предоставят услугите си и взаимодействат със своите потребители".

"Клиентите искат услугите на банките да бъдат достъпни навсякъде и по всяко време. Банките все още ще съществуват, но общуването ще бъде различно".

При пазари като Кения, където банковата инфраструктура не е толкова добре развита, технологиите предлагат възможност за много по-голямо покритие на банковите услуги чрез мобилни приложения, подчерта гостът. 

Колко бързо ще се извърши промяната? Коя е най-скъпата инвестиция във финансовите дигитални услуги? Как блокчейн технологиите ще променят пейзажа на финансовите услуги и банкирането? Какво е бъдещето на картовите плащания?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Boom & Bust